Trasa królewska [piesza, namiotowa, Ukraina]

Start trasy: piątek 28.09.2012 Dworzec PKS Warszawa Zachodnia, zbiórka ok. 19.20 (wyjazd do Lwowa autobusem o godz. 20.00)

Powrót: zaczynamy wychodzić z gór w sobotę 06.10.2012. Najprawdopodobniej w Warszawie będziemy w niedzielę rano 07.10.2012

Prowadzący: Juliusz Marszałek (nr bl. 223) tel. (22) 641-27-21; 606-657-998; email: juliusz.marszalek(at)onet.pl; Marek Król (nr bl. 230) tel. (22) 643-25-01; 502 793-013; email: marekjacekkrol(at)gmail.com

Charakter: piesza, namiotowa, na terenie Ukrainy

Trasa: Lwów => Ławoczne – Wołosianka – Czarna Repa (1285) – Magura (1324) – Matachów – Paraszka (1271) – Szeroki Wierch (1171) – Horodek (989) – Rybnik => Borysław => Lwów

Trasa nie bierze udziału w ześrodkowaniu Rajdu.

 

1. Trasa biwakowa w Bieszczadach ukraińskich, prowadzona przez weteranów SKPB, grzbietami po północnej stronie grzbietu wododziałowego z kulminacjami na Magurze i Paraszce na początku października, czyli wtedy, gdy pojawia się szansa na zobaczenie prawdziwej złotej jesieni.

2. Przedstawiona trasa ma charakter orientacyjny i nie ma możliwości dołączenia w trakcie jej trwania.

3. Bezpośrednio przed wyjazdem ustalimy podział wyposażenia biwakowego. Spis zabieranego jedzenia podamy po zapisaniu na trasę. Nie będziemy głodni, ale będzie szansa na pozbycie się nadwagi.

4. Przejazdy: ok. 100 zł bezpośrednio z W-wy do Lwowa.

5. Koszty pobytu na Ukrainie - przejazdy miejscowe busami lub taksówkami i bilet powrotny do Polski, uzupełniające zakupy jedzeniowe - równowartość do 250 zł.

6. Ilość miejsc ograniczona – decyduje termin zgłoszenia do obsługi trasy. Będziemy zbierać zaliczki na zakup biletów do Lwowa w przedsprzedaży.

7. Ponieważ trasę ułożyliśmy latem, nie możemy wykluczyć pewnych zmian, szczególnie jeśli chodzi o godziny przejazdów i ich ceny.

8. Zgłaszając się wyrażasz zgodę na udostępnienie Twojego adresu e-mailowego oraz nr telefonu innym uczestnikom - w celu umożliwienia umówienia się z nimi w sprawach organizacyjnych.

 

Julek i Marek

Tags: